művészi portréfotózás, kreatí portré

Művészi portréfotózás, elgondolkodtál már ezen? Naponta milliószámra készülnek a portréfotók. Mindegyik maradandó, emlékezetes? Egy jó kratív portré fotó, művészi kép hosszú távon gyönyörködtet, elgondolkodtat. A portréfotózás legnehezebb változata a művészi, kreatív portréfotózás.

A művészi portréfotózás alkalmával nem csak az arcot mutatja meg a fotós, hanem a modell lelkét, hangulatát, egyéniségét is.

Előzetes egyeztetés feltétlen szükséges, legjobb ha személyes a találkozó. Ezért művészi portré fotózás esetében ingyenes személyes konzultációt bíztosítok és javaslok minden esetben.

Nagyon fontos, hogy a fotós megismerje modelljét és a modell is megismerje fotósát még a művészi portré fotózás megkezdése elött. Bizni kell a közös munkában és egymásban. 

A kreatív portrék a megszokottól eltérőek, és nem feltétlen a modell személyiségéhez igazodik. Sokkal inkább a fotós egyedi látásmódját lehet megismerni.

Az emberismeret, kreatívitás, tapasztalat és a technikai tudás itt különösen fontos. Az elmúlt években sok művészi portrét készítettem. Több egyéni és csoportos fotókiállításon szerepeltek portré képeim.

A művészi és kreatív portréfotózásnál nagy hangsúlyt kap a világítás. A fények, árnyékok játéka különlegesen egyedivé teszi a képeket. Sokszor használok színes fényeket is. Rengeteg inspirációt nyújtanak a régebbi festők munkái. Akárhogy is változik a divat a trendek, ami a szemnek szép és kedves volt 100 éve az most is az.

Hogyan zajlik a művészi portré fotózás és a kreatív portré fotózás?

Lehetőségekhez képest sűrgős esetben igyekszem a lehető leghamarabbi időpontot adni a fotózásra. Nem kiváncsiságból, de fontos tudnom milyen célból készül a fotó. Egyeztetjük a fotózás helyszínét. Egy személyes találkozón egyeztetjük az elképzeléseket, lehetőségeket. Amennyiben nem a fotóműtermeben készülnek a képek, egyedi árat adok.

Elkészítjük a megfelelő fotókat. A képeket a fotózás alatt folyamatosan megmutatom tableten vagy számítógépen. Segítek a legmegfelelőbb póz megtalálásában.

Fotózás után közösen kiválasztjuk a megfelelő fotót vagy amennyiben inkáb ismerőseiddel szeretnél egyeztetni, elküldöm a fotókat válogatásra. A kiválasztott képet/képeket retusálom a természetesség megtartásával. Az ilyen jellegű portréfotók fekete-fehérben is jó mutatnak. Nincs külön felára a fekete-fehér változat elkészítésének.© Pollák László. Pollakphoto