Profilkép kép közösségi oldalakra

Profilkép

Mutassd meg egyéniséged, jellemző stílusod a közösségi oldal talán legfontosabb részén. Egy jó profilkép segít „bemutatkozni”, könnyebben megtalálhatnak ismerőseid, az érdeklődők.

A profilkép nem lehet azonos a különböző közösségi oldalakon!

Mindegyik mást célt szolgál, más jellegű, stílusú kép a legmegfelelőbb. 

A fotózás elött minden esetben meg kell határozni hova készüljön a fotó. LinkedIn-re, facebook üzleti oldalra más kell mint pl. facebook személyes oldalra vagy egy társkereső oldalra. Ennél a példánál maradva üzleti oldalon jobb a szemkontaktus, azaz a fényképezőgépbe kell nézni, de személyesebb lazább jobb lehet egy oldalra kitekintő változat. De a mimika, arckifejezés, smink, frizura, ruha is a legtöbb esetben más. 

Fontos a megfelelő hangulat kialakítása, a fények, a megfelelő póz megtalálása. A fotózás helyszíne lehet a fotóstúdió, de készülhet a kép szabadban vagy más helyszínen. Ezt előzetesen egyeztetjük.

A profilképnek üzenete van, tükrözni a személyiséget.

Manapság divat az egyéniségtől eltérő, néha a valóságtól jelentősen elrudaszkodott profilfotó kép megjelenítése a közösségi oldalakon. Hidd el nem éri meg átverni a barátokat, ismerősöket, érdeklődőket. Elöbb utóbb minden kiderül.

Hogyan zajlik a fotózás és mennyibe kerül?

Lehetőségekhez képest sűrgős esetben igyekszem a lehető leghamarabbi időpontot adni a fotózásra. Nem kiváncsiságból, de fontos tudnom melyik közösségi oldalra, weboldalra szeretnéd a profilképet.

Elkészítjük a megfelelő fotót a közösségi oldalra. A képeket a fotózás alatt folyamatosan megmutatom tableten vagy számítógéen. Segítek a legmegfelelőbb póz megtalálásában.

Fotózás után közösen kiválasztjuk a megfelelő fotókat vagy amennyiben inkáb ismerőseiddel, barátaiddal szeretnél egyeztetni, elküldöm a fotókat válogatásra. A kiválasztott képet/képeket retusálom a természetesség megtartásával. 

 


© Pollák László. Pollakphoto